Eigenaren

Voordelen van vakantieverhuur versus lange termijn verhuur


Voordelen van vakantieverhuur versus lange termijn verhuur

Als je een appartement of villa in Jávea bezit bieden wij de perfecte mogelijkheid om extra inkomen te generen.  Hoe gaat vakantieverhuur in zijn werk? Er zitten veel voordelen aan vakantieverhuur ten opzichte van lange termijn verhuur. Eén van de belangrijkste is de toename van het aantal toeristen die steeds vaker kiest voor een verblijf in een vakantiehuis of appartement. Het is goedkoper dan een hotel en het verblijf in een villa of appartament biedt meer comfort.

Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor vakantieverhuur in plaats van lange termijn verhuur:

 

Extra inkomsten

Huurinkomsten verkregen door vakantieverhuur zijn een perfecte manier om extra inkomsten te genereren, waarmee u de jaarlijkse onderhoudskosten van uw villa of appartement kunt bekostigen, een extra aflossing op uw hypotheek kunt realiseren, verbeteringen aan uw huis kunt doen of een keer extra op vakantie kunt gaan. Bij lange termijn verhuur, dekken de huurinkomsten vaak alleen de jaarlijkse  kosten die verbonden zijn aan uw vakantie woning of appartement.

 

Uw huis is uw onderneming

De vakantieverhuur in Jávea en aan de de Costa Blanca is een groeiende sector. In de zomer van 2016 is de vraag naar vakantiewoningen en appartamenten met 45% gestegen. De Costa Blanca is een zeer populaire bestemming voor zowel nationale als internationale toeristen.

 

Hogere huurinkomsten

Bij lange termijn verhuur ontvangt u een vast maandelijks inkomen gedurende het hele jaar. Daarentegen zijn de inkomsten bij vakantieverhuur in het hoogseizoen, meer dan het dubbele dan in het laagseizoen. Doordat Jávea een zeer geliefde zonvakantie bestemming is, is de vraag naar vakantie woningen en appartamenten zeer hoog  en resulteert dit in veel meer inkomsten.

 

Geen wanbetaling

Eén van de angsten bij lange termijn verhuur van uw vakantiewoning of appartement is dat de huurder de huur niet betaalt. Dit is een risico dat bij vakantieverhuur niet voorkomt. De volledige betaling wordt altijd vooraf gedaan. Tevens wordt er bij aankomst door de huurders een borgsom betaald om eventuele schade te dekken.

 

Uw vakantie woning wordt goed beschermd

Hoewel het anders zou lijken, door de vele huurders bij vakantieverhuur, onstaat er minder schade in uw villa of appartement dan bij lange termijn verhuur. Bij het vertrek van iedere huurder wordt er een eindcontrole uitgevoerd voordat de borgsom wordt terugbetaald. Hierdoor wordt uw vakantiewoning of appartament zeer regelmatig gecontroleerd. Bij lange termijn verhuur wordt er alleen gecontroleerd aan het einde van de huurperiode.

 

Flexibiliteit bij eigen gebruik van uw villa of appartement

Indien u uw huis  voor lange termijn verhuurd, heeft u wettelijk geen toegang tot uw eigendom, todat de verhuurperiode verstreken is. Bij vakantieverhuur beslist u zelf welke weken of maanden u per jaar gebruik wilt maken van uw eigendom.  U blokkeert de door u gekozen datums in het reserveringssyteem en in  deze periodes kunt u zelf in uw vakantiehuis of appartement verblijven.

Het vergt enige tijd en toewijding voordat uw vakantiewoning of appartement winstgevend is door middel van vakantieverhuur.  Om het beste rendement te verkrijgen is het aan te bevelen om uw vakantievilla of appartament in handen te geven van een verhuurspecialist zoals Webvillas.net, dat als verhuurkantoor alle zaken regelt die verband houden met de verhuur. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u genieten van de extra inkomsten van uw vakantie woning of appartement. In een volgende publicatie zullen wij ingaan op de voordelen van het inhuren van een professioneel bedrijf om uw huis te beheren.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *