Bezienswaardigheden

Een excursie naar het natuurpark Montgó in Jávea


Liefhebbers van natuur vinden in Jávea de perfecte bestemming. Een landschap met een combinatie van zee en bergen. Perfect voor mensen op zoek naar een complete vakantie, die willen genieten van wandelen langs de kliffen en een spectaculair uitzicht op zee.

Jávea heeft een prachtig natuurlijk erfgoed, de berg Montgó. Een indrukwekkend massief, dat boven de vlakte van Javea, Denia en Ondara loopt, parallel aan de kust met een maximale hoogte van 753 m. De berg en zijn omgeving zijn in 1987 tot natuurpark uitgeroepen en beslaat een oppervlakte van meer dan tweeduizend hectare.

De Montgó bereikt de zee door een vlakte die bekend staat als Les Planes, eindigend met de steile kliffen van de Kaap San Antonio. Deze vormen samen één van de meest spectaculaire landschappen van de Valenciaanse kust. Bovendien werd dit gebied in 1993 uitgeroepen tot zeereservaat om de achtergrond van Posidonia Oceanica en de rotsachtige bodem te beschermen.

Ondanks het droge gebied bevat  het park een authentieke botanische schat, met meer dan 650 soorten flora waaronder lavendel, kamperfoelie, wilde roos, palm of zeevenkel. Op elke hoek worden we verrast door de rijkdom van aroma’s, texturen, vormen en kleuren van de vegetatie. Ten aanzien van de fauna wonen in het park  aalscholvers, slechtvalken, meeuwen, kraaien … en zoogdieren zoals de egel, het konijn, de vos,  de genet of het grootoogtonijn die met uitsterven bedreigd worden.

Routes op de Montgó

De beste manier om het natuurlijke erfgoed van Montgó te ontdekken is het volgen van één van de wandelpaden:

Route Les Planes.  Area Recreativa en Los Molinos:  Ongeveer 2 uur. Afstand 4.5 km

Het is een niet al te moeilijke route, die begint in een recreatiegebied gelegen op ongeveer 700 meter vóór het bereiken van de vuurtoren van Cabo de San Antonio. Tijdens de route passeren we de Mirador dels Molins, een aantal windmolens, uniek in Valencia, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de baai van Jávea en de bergen in de omgeving.

Route del Cabo de San Antonio. Cala del Tango. Ongeveer: 1 uur. Afstand 2 km

De route die begint bij de vuurtoren vanwaar je een spectaculair uitzicht op de kliffen hebt, neemt ons mee naar beneden naar de Cala del Tango of de Pope, naast de haven van Jávea. Tijdens het lopen zullen we begeleid worden door de meeuwen.  Bij een aangename temperatuur is het aan te raden om te snorkelen in het kristalheldere water om te ontdekken wat er allemaal op de zeebodem te vinden is. Dus vergeet je snorkelset niet mee te nemen op deze wandeling!

Een andere manier om van de natuur, frisse lucht, de zon en de rust te genieten is een verblijf in één van de vakantiehuizen die u kunt huren bij Webvillas: Casa Jelena Jávea (Ref. 5088), Casa Vista Montaña (Ref. 5084), Casa Mirador Jávea (Ref. 5004), Casa Paulina (Ref. 5019) en Casa Jacinto Jávea (Ref. 5075). Bekijk het totale aanbod van appartementen en vakantie villa’s in Jávea op www.webvillas.netLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *