Javea

7 punten waarom Jávea je zal bevallen


Mieten in Jávea

In deze week, vol liefde, vertellen we 7 dingen waarom Jávea je zal bevallen en de reden waarom je hier ieder jaar zult terugkomen. Jávea heeft het hart van Webvillas.net al meer dan 15 jaar geleden veroverd en sindsdien doen wij ons best om de beste villas en appartementen voor onze huurders uit te zoeken om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

De droombaaien

Jávea is bekend om zijn stranden met kristalhelder water. Kleine paradijzen, ideaal om te ontspannen. La Grava, Cala Ambolo Sardinera zijn hier enkele voorbeelden van. De bekendste (en meest bezochte) is Granadella, die al enkele jaren is gekozen tot het beste strand van Spanje. Portixol of La Barraca en Cala Blanca, zijn ook erg populair.

 

De route van de uitzichtspunten

Een andere manier om de kust van Jávea te zien is door middel van de uitzichtspunten. 15 punten langs de kust van Kaap San Antonio tot aan Cabo de la Nao, die allemaal bereikbaar zijn  met de auto. Ze zijn allemaal een bezoekje waard om het landschap te bewonderen en natuurlijk om prachtige foto’s te maken! Wij raden het uitzichtspunt van La Falzia aan, gelegen op 150 meter van Cala del Portixol. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht van Cabo de San Antonio tot aan Cap Prim met het imposante uitzicht naar Cap Negre.

 

Het natuurgebied Montgó

Naast de zee heeft Jávea ook een berg, de Montgó. Dit is een imposant massief, verklaard tot beschermd natuurgebied en heeft een oppervlakte van 2117 ha. Het is bekend om zijn meer dan 650 soorten flora. Het prachtige uitzicht en de nabijheid van de zee maken het een van de meest unieke plaatsen aan de Costa Blanca. In het park treft u ook verschillende wandelroutes aan.

 

Een wandeling door de oude stad

Jávea heeft nog steeds een karakteristieke middeleeuwse uitstraling. Smalle straatjes met  witte muren, ronde deuropeningen en gotische ramen. Op de wandeling door het historisch centrum treffen we de kerk van St. Bartholomeus (s. XIV-XVI) aan. Dit is een voorbeeld van Elizabethaanse gotische stijl. Ook het Palau de Sapena, het gebouw waarin het stadhuis (XVIII eeuw) is gehuisvesd, het archeologische en etnografische museum Soler Blasco en de gemeentelijke markt zijn een bezoek meer dan waard. Maar het leukste van dit deel van Jávea is een  ontspannen wandeling door de straatjes, waarbij zeker een bezoekje aan de vele tapasbars niet mag ontbreken.

cascoantiguo

 

Spanje ontwaakt

Jávea is het eerste deel van het Iberisch schiereiland waar de dag aanbreekt. Dit komt omdat de Cabo de la Nau op het meest oostelijke deel van het Spaanse vasteland ligt. Een magish moment is iedere keer weer om te kijken hoe de zon uit de zee komt. De zon schijnt hier ook meer dan 300 dagen per jaar. Het weer is altijd goed!

amanecer

 

U kunt hier ook voortreffelijk eten

De gastronomie van Jávea is vergelijkbaar met het landschap: het is gezellig en zeer aangenaam. Het is zeker aan te bevelen om de cultuur en de traditie te proeven, waar gerechten als “cocas”, de grote verscheidenheid aan rijstgerechten, zee-egels en natuurlijk de vis en zeevruchten uit de baai van Javea niet mogen ontbreken.

gastro

 

Dit zijn slechts enkele redenen die dit gedeelte van de Costa Blanca en de Middellandse Zee tot  een paradijs maken. Als je op vakantie naar Spanje wilt, vergeet dan niet om onze website  www.webvillas.net te bezoeken, waar je een keuze kunt maken uit huur appartementen en villa’s in Javea. De perfecte uitvalsbasis om te genieten van een perfecte vakantie.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *